. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Share |

Jäsenkirje joulukuu 2012

Joulukuun tervehdys Mano-väki! Jäsenkirje 4/2012 (1.12.2012)

Mano a mano on toiminut 10 vuotta! Näiden vuosien aikana olemme keränneet Nepaliin yhteensä noin 95 000 euroa. Aluksi Mano maksoi kolmen lapsen koulumaksut. Nyt lapsia ja nuoria on kaikkiaan 44. Yksi tytöistä, 16-vuotias Kabita on jo päättänyt koulun ja aloittanut sairaanhoitajan opinnot.


Suuriin avustusjärjestöihin verrattuna Manon toiminta on hyvin pienimuotoista. Yksittäisille lapsillemme Nepalissa tuki merkitsee paljon. Se muuttaa näiden lasten tulevaisuuden – paremmaksi, koska he pääsevät kouluun. Vauraissa länsimaissa olemme tottuneet ja pidämme jopa itsestään selvänä, että lapsista huolehditaan, jos vanhemmat eivät siihen pysty. Saatamme unohtaa, että maailmassa on lapsia, joiden täytyy tavalla tai toisella pärjätä ilman aikuisen ihmisen hoivaa ja huolenpitoa. Nepalissakin heitä on tuhansia, kuten Estherin tytär Shreya kertoo koskettavassa videossaan (https://vimeo.com/54234325). ”Köyhyys, aivovuoto, terveyspalvelujen puute ja heikko koulutus ovat vain osa niistä ongelmista, joiden kanssa maa kamppailee. Ja lapset kärsivät maan vaikeasta tilanteesta eniten.”

Manon uusin avustuskohde on kahdeksan lapsen perhekoti Katmandun lähellä Patanissa. Esther (Manon yhteyshenkilö Nepalissa) oli tavannut lapsia heidän koulumatkallaan. Esther tunnisti paikan samaksi, josta kodin äiti oli käynyt häntä aiemmin tapaamassa ja pyytämässä apua. Esther päätti käydä vierailulla kodissa. Talosta puuttui lähes kaikki tarpeellinen, huonekaluja, mattoja ym. ja lähikauppoihin oli kertynyt velkaa ruokalaskusta.

”Haasta itsesi hyvään” oli ajatus, joka mielessään kymmenen tolkkua naista ympäri Suomen lähti Nepaliin kiertämään Annapurna Circuitin (www.kapua.fi/oma). Lähtöinnossaan naiset kävivät ystäviensä, tuttujensa, lapsuuden koulu- ja partiokavereidensa, yritysten ja työnantajiensa ym. lompakoilla ja keräsivät Manolle lähes 25 000 euroa! Lämmin kiitos, Omakapua-ladyt!

Manon joululahjakauppa avaa pian virtuaaliset ovensa. Viime vuonna kauppa tuotti peräti 3300 euroa. Lämmin kiitos Teille kaikille! Myös tänä vuonna virtuaaliset lahjat liittyvät lapsiin, heidän arkeensa ja koulunkäyntiin. Olemme kovin iloisia, jos kerrot Manon joululahjakaupasta myös lähipiirillesi. Käyköön kauppa vilkkaasti tänäkin vuonna!

Hyvää ja rauhallista loppuvuotta.

Manon hallituksen puolesta

Sirkku Vuorma, puheenjohtaja