. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Share |

Jäsenkirje syyskuu 2012

Terwehdys teille Manon jäsenet, tässä Mano-kuulumisia!

Mano 10-vuotta gaala

Manon 10-vuotisgaala pidettiin torstaina 6.9.2012 ravintola Satkarissa Helsingissä. Meitä oli paikalla kolmisenkymmentä manolaista. Tilaisuus oli varsin lämminhenkinen ja mukava. Juhlavieraana olivat Nepalin yhdyshenkilömme, Esther Thapa ja hänen tyttärensä Shreya Thapa. Heidän tulonsa Suomeen mahdollisti Estherin ystävien lahjoittamat matkalippuvarat, josta keräykseen osallistuneille suuri kiitos!

Illan aikana kuultiin ja nähtiin kuvien kera Manon historiaa – yhdistyshän perustettiin marraskuussa 2002. Esther kertoi, mitä ja miten Manon avustuksella käytännössä tehdään Nepalissa. Esther ja Shreya olivat tehneet lahjaksi Manolle hienon videon, jossa kuvataan avuntarvetta ja Manon toimintaa Nepalissa. Video, hiukan lyhennettynä, tullaan julkaisemaan Manon nettisivuilla (julkaisun ajankohta ilmoitetaan myöhemmin).

Tilaisuus valoi meihin kaikkiin uskoa siihen, että pienimuotoisellakin toiminnalla voidaan vaikuttaa monen ihmisen elämään. Jatketaan siis pontevasti ja pitkäjänteisesti!

Oma Kapua –hanke

Oma Kapua –hanke (www.kapua.fi/oma) on tuottanut Manolle hyvän lisäpotin! Oma Kapua –matkalaiset ovat keränneet tähän mennessä Manon lapsille rahaa jo yli 10 000 euroa, mistä suuri kiitos heille! Keräys jatkuu vielä muutaman viikon ajan ja päättyy, kun matkalaiset lähtevät Nepaliin lokakuun loppupuolella.

Oma Kapua on mielenkiintoinen tapa auttaa, johon me manolaisetkin voidaan osallistua. Yhteistyö Kapuan kanssa jatkuu myös ensi vuonna.

Loppuvuosi

Varainkeruun tulos tulee tänä vuonna olemaan hyvä suurelta osin Oma Kapua –hankkeen hyvästä tuloksesta johtuen. Alkuvuodesta saimme lisäksi mittavan syntymäpäivälahjatuoton. Marraskuussa avataan joululahjakauppa.

Kerro mielihyvin syntymäpäivälahjoituksen mahdollisuudesta ja joululahjakaupasta ystävillesi. Ja ehkäpä ostat itsekin aineettomia, hyvää tekeviä lahjoja. Syntymäpäivä- ja muissa lahjoituksissa lisätietoja antaa mikko.tapanainen@simigroup.fi.

Nepalista

Manolla on tällä hetkellä Nepalissa 44 lasta, joiden koulunkäyntiä ja elämän arkea tuemme. Uusia kohteita on katulasten koulu Sangsanga Katmandussa ja 8 lapsen perhekoti Patanissa aivan Katmandun kyljessä. Tulemme kertomaan näistä lisää seuraavassa jäsenkirjeessä.

Pitkäjänteisen tukemme ansiosta yksi Sabitrin lastenkodissa asuva lapsemme, nuori nainen jo, on aloittanut opiskelun sairaanhoitajaksi. Häntä olemme tukeneet alusta lähtien, siis jo 10 vuotta. Nyt hän opiskelee ammattiin, josta valmistuttuaan hän aikanaan työskentelee Nepalin hyväksi.

Hyvää syksyn jatkoa ja antoisaa loppuvuotta,

Manon hallituksen puolesta
Sirkku Vuorma, puheenjohtaja