. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Share |

Maanjäristys Nepalissa 25.4.2015

Avunpyyntö Nepalista: lahjoita ja auta ihmiset uuden elämän alkuun! 

Tilinumero: Kädestä käteen - Mano a Mano ry

Danske Bank FI63 8146 9710 0366 32

Viite 2015006 

Nepalissa oli tuhoisa maanjäristys huhtikuun lopulla ja lukuisia jäölijäristyksi'. Kuolleiden määrä on hätkähdyttävä. Kotinsa menettäneiden määrää on tuskin kukaan arvioinut. Sadekausi on alkamassa, ja perheet tarvitsevat suojaa. Myös puhdas vesi ja ruoka  on hupenemassa. 

"Maanjäristykset lamaannuttivat arkiset perustoiminnat todella nopeasti. Tietoliikenne ei toimi, ruoka-aineista alkaa olla puute, ja liikkuminen hankaloituu. Jälkijäristyksien pelko pitää ihmiset ulkona päivin ja öin. Lisäksi heillä on suuri suru ja hätä omaisten menetyksistä", kertoo Manon jäsen Aune Hakio, joka on juuri palannut onnekkaasti kotiin kahdentoista muun Everest Base Camp -vaeltajan kanssa.

Nepaliin on virrannut kiitettävästi lahjoituksia eri puolilta maailmaa. Lisäapua   kuitenkin tarvitaan. 

"Pienistä puroista syntyy suuri virta. Jokainen kädenojennus on askel kohti parempaa huomista. Auttakaa ystävät, Nepalin kansaa lahjoituksin!"

------------------------------------------------------------

Manon lapset asuvat pääasiassa kolmessa lastenkodissa Patanissa, Katmandun vieressä. Kaikki lapset ja lasten kotien aikuiset ovat kunnossa! 

Sabitrin lastenkodissa yksi seinä on murtunut, ja talo on korjattava viipymättä, jotta se ei luhistu enempää. 

Bhaisepatin ja Shining Home lastenkodit säilyivät vahingoittumattomina, mutta lapset pelkäävät eivätkä uskalla nukkua talossa. Toivottavasti tilanne normalisoituu lähipäivinä, ja lapset pääsevät takaisin kouluun. 

Besisaharin lastenkoti, jota Mano on tukenut satunnaisemmin, sijaitsee maaseudulla Katmandun ja Pokharan välissä, lähellä maanjäristyksen keskusta. Tähänastisen tiedon mukaan lastenkoti ja lapset ovat kunnossa, samoin kuin lähellä oleva sairaala. Mano on lahjoittanut muös sairaalalle korvalamppuja, stetoskooppeja ja muita pieniä sairaalatarvikkeita. Sairaalan on perustanut organisaatio, jonka johtaja on Manon yhteyshenkilön Esther Thapan puoliso Tirtha Thapa. 

Maanjäristys iski pahoin Sindhupalchokiin, joka sijaitsee Katmandusta koilliseen kahden tunnin etäisyydellä - tai kahdentoista, kulkupelistä riippuen. Esther organisoi alueelle apua.

------------------------------------------------------------

Manon katastrofikeräyksen tavoitteet

* Sabitrin kodin sortuneen seinän korjaus, jotta talo ei vaurioidu enempää.

* Ruokaa, vettä ja arkipäivän tarvikkeita lastenkoteihin niin, että lasten arki palaa nopeasti mahdollisimman normaaliksi. 

* 500 hätäpakkausta - apu viidellesadalle!  Yksi pakkaus maksaa 48 eur ja se sisältää teltan, huovan, riisiä, pikanuudeleita, keksejä ja ripulijuomajauhetta. 

------------------------------------------------------------

Auta meitä auttamaan!        

Tilinumero: Kädestä käteen - Mano a Mano ry,

Danske Bank FI63 8146 9710 0366 32 

Viite 2015006

Rahankeräyslupa POL-2014-15421