. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Share |

Mano a Manon tukemia lapsia                   Nepalissa

Mano a mano, Kädestä käteen ry, tukee Nepalissa tällä hetkellä noin kolmeakymmentä lasta. Tyttöjä ja poikia on suunnilleen saman verran. Nuorimmat  lapset ovat leikki-ikäisiä ja vanhimmat täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Suurin osa "Manon lapsista" asuu ja käy koulua Katmandussa kahdessa lastenkodissa, jotka ovat Shining Home, Sabitri Home ja Bhaisepati. Lisäksi olemme tukeneet muutamia lapsia maaseudulla Lamjungissa.

Lähes kaikki lapset ovat täysin orpoja tai toinen vanhempi on hylännyt lapsensa mentyään uusiin naimisiin. Tämä on valitettavan tavallista Nepalissa. Joskus köyhän vanhemman on ollut pakko tuoda lapsi lastenkotiin, koska ei ole pystynyt tätä elättämään. Osa lapsista on hylätty jo vastasyntyneenä ja siten joidenkin lasten vanhemmista ei ole mitään tietoa.

Lastenkotien lapset ovat kertoneet meille, että lastenkoti on heille koti ja että kaikki kodin lapset ovat keskenään sisaruksia.

Suuri osa Manon lapsista on ns. kastittomia. Vaikka kastijärjestelmä onkin virallisesti lakkautettu jo vuosia sitten, kastittomuus merkitsee lapselle huonoa lähtökohtaa elämään.